אישור נסיעה אלקטרוני (ESTA) עבור אזרחים ישראלים

✓אנשים אשר מחזיקים בדרכון ישראלי אינם רשאים להגיש בקשה לאישור נסיעה אלקטרוני (ESTA)
למרות זאת, הנכם זכאים להגיש בקשה לאישור נסיעה אלקטרוני אם ברשותכם אזרחות כפולה והנכם מחזיקים בדרכון של מדינה אשר משתייכת לתכנית VWP.

ESTA, או "מערכת אלקטרונית לאשרת נסיעה", היא תכנית פעילה און-ליין. התכנית פותחה על ידי ממשלת ארה"ב על מנת לבצע סריקה מקדימה לנוסעים טרם כניסתם למדינה. בעלי אזרחות כפולה אשר מחזיקים בדרכון מאחת המדינות שבתכנית VWP רשאים להגיש בקשה גם לויזת ESTA. בהתאם לתקנות בטחון מוגברות חדשות אשר נכנסו לתוקף ב12 לינואר, 2009 - מבקרים בעלי דרכון מכל אחת ממדינות הVWP מוכרחים להגיש בקשה עבור ויזת ESTA טרם כניסתם לארה"ב. בנוסף, על הנוסעים להחזיק בדרכון קריא על ידי מכונה על מנת להשיג אישור כניסה לארה"ב. תהליך בקשת הESTA מתבצע כולו באמצעות האינטרנט וכל אשר נדרש ממך הוא להכניס את המידע המבוקש ולשלוח. ויזת הESTA תישלח לכתובת הדוא"ל אשר מילאת בטופס המקוון תוך פרק זמן מוערך של כ72 שעות.

אישור נסיעה אלקטרוני (ESTA) זמין עבור ישראלים בעלי אזרחות כפולה

אם הנכם אזרחים של אחת מן המדינות אשר משתתפות בתכנית VWP הנכם מורשים להגיש בקשה לקבלת אישור נסיעה אלקטרוני (ESTA). ישראל טרם הפכה למדינה-חברה בתכנית ויתור הויזות האמריקנית, לכן אזרחים ישראלים בעלי אזרחות ישראלית בלבד אינם רשאים לקבל אישור נסיעה מסוג זה. פרטים בעלי אזרחות כפולה או יותר יכולים לבדוק את זכאותם על ידי בדיקת תיאור המדינה או על ידי הגשת בקשה.

אזרחות כפולה יכולה להחשב גם כ"אזרחות מרובה" או "רב לאומיות" ומשמעותה היא שאדם נחשב כאזרח של יותר ממדינה אחת תחת חוקי המדינות הללו. קבלת אזרחות יכולה להתקיים הודות לירושה, לידה נישואין, התאזרחות, אימוץ, השקעה, דת או החזקת משרה.

  שאלות נפוצות אודות רבלת אישור נסיעה אלקטרוני (ESTA) לבעלי אזרחות כפולה

  • אישור נסיעה אלקטרוני אינו אשרת נסיעה רגילה. זוהי טכנולוגיה אשר מבצעת סריקה מקדימה לנוסעים טרם עלייתם לטיסה או הפלגה לארה"ב כך שבעלי דרכון ממדינות אשר בתכנית VDP יוכלו להכנס לארה"ב ללא אשרת כניסה רגילה.
  • מטרת אישור הנסיעה האלקטרוני הינה הגנה על ארה"ב מפני סיכונים בלתי רצויים וייעול כניסתם של מחזיקי דרכונים ממדינות VWP.
  • ישראל אינה משתתפת בתכנית VWP.
  • מטיילים עשויים להדרש להגיש בקשה לויזת מבקר מסוג B-1 או ויזת תייר מסוג B-2 במידה ובקשת אישור הנסיעה האלקטרוני נדחית.
  • גם אישור נסיעה אלקטרוני מאושר איננו ערובה לכניסה בטוחה לארה"ב.
  • אישור הנסיעה האלקטרוני תקף למשך שנתיים וניתן לחדשו.
  • מטיילים אשר עוברים דרך ארה"ב והנם אזרחי מדינות VWP מוכרחים להגיש בקשה לאישור נסיעה אלקטרוני.
  • הזמן המומלץ להגשת הבקשה לאישור הנסיעה האלקטרוני הינו 72 שעות טרם הצ'ק אין.